CEZAYİR DEPREMİ

21-29 MAYIS 2003

GEA Arama Kurtarma Ekibi İstanbul- İzmir-Antalya şubeleri operasyon üyelerinden oluşan 5 kişilik bir takımla, Cezayir’de meydana gelen 6,7 büyüklüğündeki depreme acil müdahale için hemen harekete geçti.

GEA 23 Mayıs’ta Etimesgut Havaalanı’ndan C – 160 tipi askeri bir uçakla Cezayir’e hareket etti.

GEA Ekibi ve Ankara Sivil Savunma Birliğinden oluşan 21 kişilik Türk ekibi saat 11.30’da Cezayir’e ulaşmış, ve arama kurtarma faaliyetine çok kısa bir süre içinde başlamıştır.

Türk ekibi, Boumediene’in sayfiye bölgelerinden Zemauri’de çalışmalarına başladı. Bir otel enkazı altında beş kişinin bulunduğu öğrenildi.

Enkazdan ses geldiğini fark eden ekip, dinleme cihazları ile kazazedenin yerini tespit etti.Sivil Savunma, GEA ve Japon ekiplerinin çalışmaları sonucu 2.5 saat sonra depremzedeye ulaşıldı.

Otel görevlisi Erdoğan Muallim’e ilk tıbbi müdahale, kurtarma çalışmaları sürerken yapıldı. Muallim, depremin üçüncü gününde saat 00.45′te enkazdan çıkarılarak sağlık ekiplerine teslim edildi.

Depremin 4.gününden itibaren depremden zarar görmüş kişilerin tedavisi yapıldı.

Bu operasyonda bize destek olan
Başbakanlık, Dışişleri ve İçişleri Bakanlığı, TAGY, Sivil Savunma Genel Müdürlüğü ve tüm GEA Dostlarına teşekkür ederiz.

Haberin devamını buraya yazabilirsiniz. Eğer sayfanın ortasında bir link paylaşmak gerekmiyorsa bu kutuyu ve hemen yukarıdaki butonu silebilirsiniz.

Görselleri de aşağıdaki “Image Carousel”‘e ekleyebilirsiniz.

X

    Lütfen KVKK Aydınlatma metnini okuyup onaylayınız.

      Please read and accept PROTECTION OF PERSONAL DATA.