Ekvador Depremi Medikal Destek ve İnsani Yardım Operasyonu

16 Nisan 2016 tarihinde Ekvador’da 7,8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. GEA Arama Kurtarma ekibimiz ülkenin resmi kurumlarından gelen davet üzerine Avianca Havayolu işbirliği ile en kısa sürede bölgeye ulaşmıştır. Bir hafta boyunca bölgede medikal ve insani yardım çalışmaları yürütmüş ve bölgedeki gönüllü ekiplerin koordinasyonuna destek vermiştir. AFAD ile koordineli olarak çalışan ekibimiz çalışmalarını tamamlamış, 28 Nisan gecesi Türkiye’ye dönüş yapmıştır.
21 Nisan’da bölgeye varan GEA ekibimize Acil Durum Merkezi yetkilileri tarafından afetten etkilenmiş ve fakat herhangi bir yardım gitmemiş bölgelerin sorumluluğu verilerek o bölgede medikal bir tarama ve gıda yardımı çalışması yapılması istenmiştir.
Buna istinaden 22 Nisan’da Tierras Amarillas kasabasına Las Pellas köyünde 33 hasta muayene edilip 40 aileye gıda yardımı yapılmıştır. Sonrasında Puerto Loor köyüne varılmış, 20 hasta muayene edilmiş ve 36 aileye gıda yardımı yapılmıştır.
23 Nisan’da depremden en çok etkilenmiş şehirlerden birisi olan Jama’ya doğru yola çıkılmıştır. Neredeyse tamamı yıkılmış ve kalan halkın da evlerini terk ettiği kasabanın tek hastanesi acil durum koordinasyon merkezi haline dönüştürülmüştür. GEA Ekibi acil durum merkezindeki doktorlarla birlikte hiç ulaşılamamış ve acil desteğe ihtiyaç olan köyleri belirlemiş ve bu köylere ulaşmak için harekete geçmiştir. Manabi bölgesinde Bigua sektöründe yer alan Huele köyünde yapılan çalışma ile 62 hastaya ulaşılmış, muayeneleri ve bakımları yapılarak ilaç dağıtımı yapılmıştır. Sonrasında orman içerisindeki evler teker teker ziyaret edilerek 74 aileye yiyecek ve hijyen malzemesi dağıtımı gerçekleştirilmiştir.
Askeriyenin özel isteği ile askeri koordinasyon merkezine gidilmiş ve askerler eşliğinde Pasa Bornaio ve Ram Bucha köylerine ulaşan medikal ekibimiz
toplamda 72 hastaya müdahale ederek tedavisini gerçekleştirmiş ve ilaç dağıtımı yapmıştır. Afet sonrasında ekiplerin ulaşamadığı zorlu bir orman
yolculuğu ile ulaşılan San Jose köyünde ise 120 aileye gıda, su ve kıyafet dağıtımı gerçekleştirilmiştir.
25 Nisan’da o ana dek ulaşılmamış köylerden iki tanesine daha Quatro Camino ve Jose Loor köylerine gidilmiş, köylülere medial destek verilerek muayeneleri
yapılmıştır ve Quatro Camino köyünde 34 aileye, Jose Loor köyünde de 51 aileye gıda ve su yardımı dağıtılmıştır.
26 Nisan gününde ise belirlenen Campamento köyünde 45 hasta muayene edilmiş ve gerekli ilaçlar dağıtılmıştır.
Yapılan çalışmalarda toplam olarak 319 aileye gıda, su ve hijyen malzemesi yardımı ulaştırılmıştır yapılmış ve 360 hastanın muayenesi yapılmıştır.

X

    Lütfen KVKK Aydınlatma metnini okuyup onaylayınız.

      Please read and accept PROTECTION OF PERSONAL DATA.