100. GEA Tatbikatı, İdatepe – Assos

100. GEA Tatbikatı – İdatepe

235 GEA Gönüllüsü 100.GEA Tatbikatı’nda ormanlarımız için 28-30 Ağustos 2021 tarihlerinde bir araya geldi.

28 Ağustos Cumartesi günü, Türkiye’nin dört bir yanından gelen GEA gönüllülerinin katılımıyla Kaz Dağları Eteklerinde başlayan ve 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamasıyla sona eren tatbikatta, GEA Orman Gönüllüleri, orman yangınlarına yönelik teorik ve pratik eğitimlere katıldılar.

Tatbikatın ilk gününde Ayvacık Orman İşletme Müdürlüğü tarafından Orman Yangınlarıyla Mücadele Yöntemleri Eğitimi verildi. Orman yangınlarına yönelik teorik ve pratik eğitimlerin yanı sıra Kuzey Ege’de kurulan iki Orman Yangın İstasyonunun açılışı yapıldı.

Orman yangınlarına karşı daha hızlı, daha güçlü mücadele etmek amacıyla kurulan yangın söndürme istasyonlarında bulunan, arazöz, su pompaları, jeneratör, yangına dayanıklı koruyucu kıyafet ve diğer malzemeler, el aletleri, motorlu testereler gibi ekipmanlarla pratik eğitimler ve tatbikatlar yapıldı.

Olası bir orman yangınında gönüllüler ve köy halkının kullanabileceği, yangınla mücadelede fayda sağlaması hedeflenen Orman Yangın İstasyonlarının Akdeniz ve Ege Bölgelerinde kurulumu devam edecektir.

Tüm gönüllülerimize ve GEA dostlarımıza sevgilerimizle!

 

X

    Lütfen KVKK Aydınlatma metnini okuyup onaylayınız.

      Please read and accept PROTECTION OF PERSONAL DATA.