Türkiye’den Ukraynalı Çocuklara Sevgi Köprüsü

Gea Gönüllüleri Ukraynalı çocuklar için hazırladığı Sevgi Köprüsü Boyama KitabıNI 23 Nisan Çocuk Bayramı’nda Chernivtsi’deki çocuklara hediye olarak ulaştırdı.

Savaşın başlangıcından hemen sonra Ukrayna-Romanya sınırı Siret Suceava bölgesine ulaşan GEA Ekibi, sınırı geçerek Romanya’ya gelen Ukraynalılar ve diğer ülke vatandaşları için 6-15 Mart tarihleri arasında insani yardım çalışması gerçekleştirdi. Çalışmalar boyunca 1250 oyuncak, yolculuk boyunca telefonların ulaşılabilir olması amacıyla 2300 powerbank, 250 çok amaçlı bluetooth speaker/radyo, 200 müzik kutusu, 750 led fener, 120 pandemik kit, 400 kışlık giysi ile birlikte sevgi ve moral desteği verildi.

Ekip ülkeye geri döndüğünde sınırda yaşadıkları tecrübeleri GEA gönüllüleri ve sanatçı Neval Ergün’e aktardı. Yaşanılan tecrübeleri yüreğinde duyumsayan Neval Ergün çocuklar için bir boyama kitabı hazırladı ve bu boyama kitabı ile birlikte ulaştırılmak istenen diğer insani yardım malzemelerinin hazırlıkları başladı. 20 Nisan Çarşamba günü Romanya’ya vararak T.C. Romanya Büyükelçiliğimizi ziyaretinden sonra Romanya-Ukrayna sınır kapısına doğru yolculuğuna devam eden ekip 21 Nisan Perşembe sabahı sınırı geçerek Ukrayna’ya ulaştı ve ekibin ikinci insani yardım çalışması başladı. Çalışmaların ilk gününde, GEA Gönüllüleri tarafından Ukraynalı çocuklar için sevgiyle ve yoğun çabayla hazırlanan Sevgi Köprüsü Boyama Kitabı, kırtasiye malzemeleri, kıyafet, oyuncak, powerbank, GEA Pandemik kit ve çocuklar için ilk yardım kitinden oluşan hediyeler Chernivtsi şehrindeki çocuklar ile buluştu.

İnsani yardım çalışmalarının ikinci gününde ise Mariupol, Kiev, Donbass ve Ukrayna’nın farklı bölgelerini savaş nedeniyle terk etmek durumunda kalarak Chernivsti Erta’daki bir okula sığınan ailelere pandemik kit, çocuk maması, powerbank, fener dağıtılmış ve çocuklara oyuncaklar hediye edildi.

İçerisinde umut, sevgi, neşe ve güzel hayalleri barındıran 8000 GEA Sevgi Köprüsü Boyama Kitabı ile birlikte 4100 kırtasiye malzemesi, 2000 kıyafet, 500 oyuncak, 500 powerbank, 225 GEA Pandemik kit ve çocuklar için 100 ilk yardım kiti, AFAD ile koordinasyon içinde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Ukrayna’daki çocuklara bayram hediyesi oldu.

Böylece daha önce 1999 Düzce Depremi, 2011 Japonya Depremi, 2015 Nepal Depremi sonrasında olduğu gibi bir kez daha Sevgi Köprüsünü kuruyoruz, bu kez Türkiye’den Ukraynalı Çocuklara.

*GEA Sevgi Köprüsü Projesi : 1999 Düzce Depremi, 2011 Japonya Depremi, 2015 Nepal Depremi sonrasında ve şimdi Ukrayna’da gerçekleşen GEA Sevgi Köprüsü Projesi, afetlerden etkilenen çocuklar için sevgi ve kardeşlik mesajları içeren bir sevgi, paylaşım kampanyasıdır.

X

    Lütfen KVKK Aydınlatma metnini okuyup onaylayınız.

      Please read and accept PROTECTION OF PERSONAL DATA.