GEA INSARAG İşbirliği ve Hafif Arama Kurtarma Ekipleri Akreditasyonu

30 Ağustos Zafer Bayramımızın 100. Yılında, Türkiye, Birleşmiş Milletler tarafından dünyada arama kurtarma alanında en fazla akredite ekibe sahip ülke oldu!

1994 senesinden beri Türkiye ve dünyadaki afet ve acil durumlarda arama kurtarma alanındaki çalışmalarını gönüllülük esasıyla yürüten GEA, 27-30 Ağustos tarihlerinde İstanbul’da yapılan BM gözlem sürecini başarıyla yürüterek, Hafif ve Hızlı Arama Kurtarma Ekibi sınıfında akredite oldu.

Birleşmiş Milletler tarafından yeni oluşturulan hafif ve hızlı arama kurtarma ekipleri akreditasyon sürecini başarıyla tamamlayan GEA, sertifikasını 30 Ağustos’ta Üsküdar Kaymakamı Adem YAZICI, Üsküdar Belediye Başkan Yardımcısı Zekeriya ŞANLIER ve BM yetkililerinin katıldığı törende aldı. Törene AFAD Başkanı Vali Sayın Yunus Sezer gönderdiği video mesajı ile katıldı ve tebrik etti.

10 farklı ülkeden gelerek İstanbul’da buluşan Birleşmiş Milletler INSARAG (Uluslararası Arama Kurtarma Ekipleri Tavsiye Kurulu)* yetkilileri ile birlikte toplamda 150 kişinin katıldığı, AFAD İstanbul İl Birlik Müdürlüğünün ev sahipliğinde gerçekleştirilen ve açılışını AFAD Başkanı Vali Sayın Yunus Sezer’in yaptığı 3 günlük tatbikat başarıyla tamamlandı.

GEA, ‘Hafif ve Hızlı Arama Kurtarma Ekibi’ sınıfında Birleşmiş Milletlerin onayladığı dünyadaki ilk arama kurtarma ekiplerinden biri oldu.

*Uluslararası Arama Kurtarma Ekipleri Tavsiye Grubu (INSARAG), Birleşmiş Milletler bünyesinde 1991 yılında kurulmuş arama-kurtarma ekiplerinin sahip olmaları gereken standartları belirleyen ve denetleyen tavsiye grubudur.

X

    Lütfen KVKK Aydınlatma metnini okuyup onaylayınız.

      Please read and accept PROTECTION OF PERSONAL DATA.