- Ekim 21, 2018
- Yayınlayan: galip
- Kategoriler: Haberler, İnsani Yardım, Operasyonlar
GEA Ekibi Endonezya’da İnsani Yardım Çalışmalarını Tamamladı
Endonezya’nın Lombok Adası’nın kuzeyinde 28 Temmuz’da 6.4 büyüklüğünde ve 5 Ağustos’ta 6.9 büyüklüğünde iki şiddetli deprem meydana gelmiştir. 13 Ağustos itibariyle afetlerde 436 kişi hayatını kaybetmiş, 1.353 kişi yaralanmış, ve 352.793 kişi evsiz kalmıştır.
AFAD’ın bilgisi dahilinde, 2 üyeden oluşan GEA Ekibi bölgedeki yerel sivil toplum kuruluşu RCC (Rinjani Cycling Community) ile işbirliği içerisinde 14-17 Ağustos tarihleri arasında yapılacak olan
- İnsani koşulların değerlendirilmesi
- İnsani yardım malzemelerinin temini ve dağıtımı
- Okullarda, öğrencilere ve afet bölgesinde etkilenenlere Depremle Birlikte Yaşam Eğitimi verilmesi
- Gönüllü gruplara “Afet Yönetimi ve Depremle Birlikte Yaşam Eğitici Eğitimi” verilmesi faaliyetlerini gerçekleştirmek amacıyla bölgeye hareket edilmiştir.
15 Ağustos’ta adanın merkezi Mataram’da yerel bağlantılarla buluşularak bölgedeki temel ihtiyaçlar belirlenmiş ve gereken ihtiyaç malzemelerinin temini için çalışmalara başlanmıştır.
Yaklaşık 100 aile için çadır, mat ve battaniye ve 640 aile için yardım paketi dağıtımına karar verilmiştir. Dağıtılan paketler, pirinç, şeker, sıvı yağ, erişte, bebek bezi, deterjan, sabun ve bebek maması gibi temel ihtiyaç malzemelerini içermektedir.
Sonrasında, 12 gönüllüye “Afet Yönetimi ve Depremle Birlikte Yaşam Eğitici Eğitimi” verilmiş ve eğitim sonrasında eğitime katılan gönüllülerle birlikte malzemelerin hazırlanması ve dağıtımı için çalışmalar yapılmıştı.
16 Ağustos’ta aralarında süper kahraman kostümü giymiş gönüllülerin de bulunduğu 25 kişilik bir ekiple Masbagik Timur İlkokulu ziyaret edilmiş ve öğrencilere Depremle Birlikte Yaşam eğitimi verilerek oyuncak dağıtımı yapılmıştır.
Sonrasında 2 GEA ekip üyesi ve 25 gönüllü ile birlikte adanın kuzeyindeki afetten etkilenen Sambelia bölgesine doğru hareket edilmiştir. Bölgedeki Desa Madayin köyüne ulaşılmış ve civardaki 6 köyden evsiz kalanların bir arada bulunduğu çadır kentte depremden zarar gören ailelere “Depreme Hazırlıklı Olma ve Psikolojik Destek Eğitimi” verilmiştir ardından yardım malzemeleri bölgedeki yerel yetkililere teslim edilmiştir.
Yerel gönüllülerden oluşan bir ekiple bölgede destek verebilecek bir hafif arama kurtarma grubunun kurulmak üzere bir proje geliştirilmesi planlandı ve 17 Ağustos’ta GEA ekibi adadan ayrılmıştır.
Bölgede “Afet Yönetimi ve Depremle Birlikte Yaşam Eğitici Eğitimi” verilmiş olan 12 gönüllü Depremle Birlikte Yaşam eğitimleri vermeye devam etmektedir.