76. GEA Arama Kurtarma Tatbikatı – Ankara

76. GEA Arama Kurtarma Tatbikatı, 26 Şubat Cuma günü, ulusal ve uluslararası operasyon ekip üyeleri, medikal ve insani yardım ekibi ve Genç GEA’ nın katılımı ile Ankara Ayaş’ da bulunan GEA Eğitim ve Koordinasyon Merkezi’nde gerçekleşti.

120 katılımcı ile başlayan tatbikatta ilk gün, takım olmak, acil durumlarda homeopatik tedavi, saha koordinasyonu, enkaza yaklaşım, tehlikeli madde, ileri sürüş teknikleri gibi teorik eğitimler verildi.
27 Şubat Cumartesi sabahı ekipler kendi içinde teorik eğitimlerini tamamladıktan sonra, Ankara Mamak bölgesinde bulunan enkaz alanlarınadoğru yola çıkıldı.
Enkaz bölgesine ulaşıldıktan sonra, ilk önce ana kamp kurulumu gerçekleşti.
Sonrasında ekiplere bölünülerek enkazlarda ve ana kampta hazırlanan istasyonlarda çalışmalar yapıldı.
Ana kamp alanında, koordinasyon, haberleşme ve lojistik istasyonu, enkaz alanında ise alan tarama, arama cihazları, enkaz destekleme, delik açma, medikal, ip ile iniş istasyonlarında ekipler dönüşümlü çalışmalar gerçekleştirdi.
İlerleyen saatlerde istasyon çalışmaları tamamlandıktan sonra alarm verilerek senaryolu arama ve kurtarma çalışması gerçekleşti.
Sabaha kadar süren çalışmaların ardından ana kamp alanı toparlanarak GEA Eğitim ve Koordinasyon Merkezin’e geri dönüldü. Ekipler kendi içinde değerlendirme toplantısı yaptıktan sonra geri bildirimler paylaşılarak tatbikat tamamlandı.

X

    Lütfen KVKK Aydınlatma metnini okuyup onaylayınız.

      Please read and accept PROTECTION OF PERSONAL DATA.