İzmir Depremi Operasyonu

İzmir Seferihisar Depremi Arama Kurtarma ve İnsani Yardım Operasyonu

30 Ekim Cuma günü saat 14.50’de merkez üssü Ege Denizi Seferihisar (İZMİR) açıklarında meydana gelen 6.6 büyüklüğünde depremin hemen ardından GEA İzmir ekibimiz bölgede arama kurtarma çalışmalarına başlamıştır. İstanbul ekibimiz ise çok hızlı bir şekilde yola çıkarak bölgedeki ekibimizin çalışmalarına katılmıştır. Aynı akşam Ankara, Antalya, Bursa, Eskişehir ekipleri de çalışmalara dahil olmuştur.

İzmir’e ulaşan ekiplerimiz enkaz bölgesindeki arama çalışmalarına başlamıştır, yoğun olarak Doğanlar Apt. ve 275/18 Yağcıoğlu Sitesi’nde arama-kurtarma çalışmaları gerçekleşmiştir.

Afetin ilk saatlerinden itibaren bölgede AFAD koordinasyonunda yürütülen arama kurtarma operasyonlarının parçası olan ekibimizin Doğanlar Apt. ve 275/18 Yağcıoğlu Sitesi’ndeki çalışmaları Cumartesi gecesi boyunca aralıksız devam etmiştir.

31 Ekim Cumartesi sabah saatlerinde, yıkılan binalardan biri olan Doğanlar apartmanında mahsur kalan anne Seher Perinçek ve ikiz kızları ile temas kurulmuştur.

Temas kurulan anne Seher Perinçek ve ikiz kızlarına ulaşabilmek için enkazda yapılan, saatler süren yoğun çalışmalar sonucunda Seher Perinçek ile kızları Ezel Perinçek ve Elzem Perinçek depremin 23. saatinde canlı olarak enkazdan kurtarılmıştır.

1 Kasım Pazar Günü, Doğanlar Apartmanı ve 275/18 Yağcıoğlu Sitesi’nde arama kurtarma çalışmaları devam ederken, insani yardım ekibimiz eş zamanlı olarak ihtiyaç olan bölgelerde afetzedeler için çadır kurma ve insani yardım malzemeleri dağıtım çalışmalarına başlamıştır.

Bayraklı, Bornova’daki çadır noktalarında insani yardım malzemeleri ve ihtiyaç tespiti yapan insani yardım ekibimiz 1500 ailenin acil ihtiyaçlarını karşılamıştır. Çadır, uyku tulumu, pandemik kit, battaniye, şal, atkı, gıda paketi, battaniye, hijyen seti, oyuncak hamuru dağıtımları gerçekleşmiştir.

X

    Lütfen KVKK Aydınlatma metnini okuyup onaylayınız.

      Please read and accept PROTECTION OF PERSONAL DATA.